tiistai 3. kesäkuuta 2008

Kolmen viikon väliaika, ja kuinka kertoa kotona ryhtyneensä kasvissyöjäksi?

Kolme viikkoa kasviksilla, tai oikeastaan ilman lihaa ja kalaa, on ollut ehdottomasti paras idea mitä olen pitkään aikaan "keksinyt". Alun "pienen" nurinan jälkeen kukkakaalilasagnetesta ja sen johdannaisista huolimatta on olo ollut mainio. Sivutuotteena olen tapojani muuten muuttamatta menettänyt ihanaista massaani sen verran, että enää ei harmita että tuli turattua yksi ylimääräinen reikä vyöhön. Käsittämättöntä, miten pienet porkkanat, tomaatit ja kurkunpalat järsivät elintasoani vähän kerrassaan muille maille vierahille.

Olen nyt muutaman viikon ajan miettinyt, kuinka voisin kertoa kasviskuurista isovanhemmilleni. Olen ihan vakavissani, kun veikkaan että kyseessä on vakavampi asia kuin seksuaalisen suuntautumisen pohdiskelu tässä iässä. Kasvikset ovat olleet aina ja ovat tietysti edelleenkin meillä kotona arvoltaan vähäisiä lisukkeita, eivätkä missään nimessä korvaisi lihatuotteita. Eihän siellä syödä kanaakaan :)

P.S. Tämän päivän bonuksena kuurin onnistuneisuudesta lienee se, että työtoverini suunnitteli vakavasti ryhtyvänsä samanlaiselle kuurille.

1 kommentti:

Jukka Utriainen kirjoitti...

Tähän voin todeta vain sen, että myös allekirjoittanut on kokeillut kasvisruokavaliota noin kahden viikon ajan. Yksi pieni haksahdus tässä tosin sattui, mutta sitä ei lasketa koska se oli kokeilevan keittiön tuotoksia.

Tosin eläinkuntaa on riistetty maidon ja juuston muodossa, joten ihan puhdasta vegetarismia tämä ei kai sitten ole. Tähän innoituksen sain ilmeisesti työkaveriltasi ;)