maanantai 4. toukokuuta 2009

Pastasalaattia italialaisittain

Tämä resepti on sovellettu versio Italialainen keittiö -kirjan ohjeesta. Ohje on muokattu vastaamaan vappupiknikin vaatimuksia erityisesti ainesmääriltään eli ruokkimaan arviolta 30 nälkäistä juhlijaa

Kastike:
1 puska tuoreita mintunlehtiä
1 puska tuoreita basilikanlehtiä
1/4 puskaa tuoreita persiljanlehtiä
4 kuorittua valkosipulinkynttä
2 sitruunan mehu
n. 1 1/2 dl extra virgin -oliiviöljyä (suunnilleen saman verran kuin sitruunoista irtosi mehua)
n. 1 tl kuivattua oreganoa

Pilko yrtit ja valkosipulit monitoimikoneessa tai veitsellä pieneksi silpuksi (pienempi parempi). Lisää sekaan oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita hyvin. Monitoimikone tms. silppuri on tässä mainio työkalu, sillä muuten sitruunamehu ja öljy eivät oikein ota seotakseen. Kaada kastike salaattikulhoon odottamaan muita aineksia.

Itse salaatti:
450 g fusilli-kierrepastaa (näillä ainesmäärillä pussillinen makaroneja)
5 tomaattia (kypsiä)
purkillinen tai noin 2 dl oliiveja (halvimpia mustia oliiveja mitä esim. Prismasta löytyy, valmiiksi siivutettuina)
pieni purkillinen kapriksia

Liota kaprikset väljässä vedessä näiden ainesten valmistelujen ajan, sillä muuten ovat kovin suolaisia. Keitä pasta al dente eli korkeintaan juuri ja juuri kypsäksi ja huuhtele kylmässä vedessä kunnes pasta kylmää. Kierrepasta on tähän salaattiin hyvä, sillä kierteisiin kastike tarttuu ihan parhaiten. Sekoita pastat kastikkeeseen. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Valuta oliivipurkista nesteet pois. Sekoita tomaattikuutiot, oliivit ja kaprikset huolella pastan sekaan.

Tarjoillaan huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja: